Villa Vrolijk bestaat uit oprichtster Anja Kramer en een aantal medewerkers. Anja werkt samen met collega’s die net als zij een passie hebben voor zorg, de kinderen zichzelf laten zijn en ze een heerlijke tijd willen bezorgen. We zijn er voor de kinderen en de ouders.

Villa Vrolijk is een begrip in de buurt (Amsterdam Zuid-Oost) en wordt een warm hart toegedragen door omwonenden. Een plek waar iedereen blij van wordt! 

 

Mijn naam is Anja Kramer (1984, Twisk). Mijn hele werkzame leven heb ik al een passie voor zorg. Op zo’n manier zorg bieden aan kinderen met een (ernstig) meervoudige beperking, zodat ze zichzelf kunnen zijn, plezier kunnen beleven en zichzelf kunnen ontwikkelen. Dat ik door die zorg te bieden ook de ouders kan ondersteunen en ontlasten, is voor mij een heel belangrijk doel. 

Ervaring 
Tijdens mijn mbo-opleiding in Sociaal Pedagogisch Werk maakte ik voor het eerst kennis met kinderen en jongeren met een beperking en dat vond ik meteen fantastisch. Ik heb dan ook bij verschillende zorginstellingen gewerkt als flex-medewerker om bij alle disciplines een kijkje te nemen: de dagbesteding, het wonen en het logeren. Dat laatste zocht ik: de doelgroep in de vrijetijdssector. Ook heb ik ‘pgb-werk’ gedaan. Na schooltijd, in de weekenden en vakanties. Het voelde goed om hiermee de ouders echt te kunnen helpen door hen te ontlasten van de zorg, dat het hebben van een kind met een beperking met zich meebrengt. 

Indonesië 
Ik ben twee maal voor lange tijd in Indonesië geweest om vrijwilligerswerk te doen. Kinderen en jongeren met een beperking worden daar anders gezien en behandeld. Sommigen komen hun erf niet af; er is veel schaamte en onwetendheid. We hebben daar voorlichting gegeven aan ouders en leerkrachten, zodat zij zelf die kennis kunnen inzetten. We zijn een groep gestart, waarbij in eerste instantie het sociale aspect voorop stond. De jongeren hadden opeens vrienden en een dagbesteding, fantastisch om hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren.

Ontstaan Villa Vrolijk 
Eenmaal terug in Nederland heb ik bij een zorginstelling gewerkt, maar dit bleek niet bij mij te passen. De individuele begeleiding, de persoonlijke verzorging en aandacht die ik zowel in Indonesië als tijdens mijn ‘pgb-werk’ heb ervaren, kon ik bij een instelling niet geven. Grote groepen, werkdruk en bezuinigingen. Ik kon daar in mijn eentje niet het verschil maken. Dat moest anders!!! 

Begin 2014 ben ik dan ook voor mijzelf begonnen. Naast thuisondersteuning bij een aantal gezinnen, startte ik ook met opvang in mijn eigen bovenwoning in Amsterdam Nieuw-West. Wat begon met één kindje werden er al snel drie,mijn droom om uit te bereiden met een logeermogelijkheid kreeg ook steeds meer vorm. 

Om dat voor elkaar te krijgen ben ik begin 2015 verhuisd naar Amsterdam Noord en opende ik: Villa Vrolijk! Een plek in een rustige buurt, met een grote tuin en veel wandel- en buitenspeelmogelijkheden. Er is een zwembad in de buurt waar we zo vaak mogelijk met de kinderen naartoe gaan en ook in eigen huis en tuin kunnen we ons goed vermaken met een schommel, ballenbak en allerhande speelmateriaal. 

Ik werk samen met collega’s die net als ik een passie hebben voor zorg, de kinderen zichzelf laten zijn en ze een heerlijke tijd willen bezorgen. Villa Vrolijk is een begrip in de buurt en wordt een warm hart toegedragen door omwonenden. Een plek waar iedereen blij van wordt! 

 

 

 

 

Hallo, mijn naam is Allienne Mourits. Ik ben 31 jaar, kom uit Groningen en woon en werk in Amsterdam. Sinds 1 januari ben ik begonnen bij Villa Vrolijk. Ik ben ontzettend blij met deze stap en vertel jullie graag wat meer over mijzelf.

Studie en werkervaring
Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gevolgd en afgerond in Groningen en tijdens mijn opleiding diverse stages gelopen. Denk aan peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en scholen. In het 2e,3e en 4e jaar heb ik achtereenvolgens stage gelopen op de Mytylschool (school voor leerlingen die een lichamelijke of meervoudige beperking hebben of langdurig ziek zijn) en Viso de Heukelom-Haren (dit is een dagbesteding voor kinderen en jongeren met een visuele en verstandelijke beperking).

Tijdens mijn opleiding begeleidde ik ook wekelijks mijn buurjongetje die het syndroom van Down heeft. Dit doe ik op dit moment nog 1 weekend in de maand met veel liefde en plezier.

In 2015 verhuisde ik naar Amsterdam. Omdat ik niet direct een baan kon vinden in de zorg ben ik gaan werken als bedrijfsleidster bij de Sunday’s (Zonnestudio). Ook hier heb ik een leuke en leerzame tijd gehad. Toch miste ik het werken met kinderen. Recent heb ik daarom de keuze gemaakt om weer terug te keren in het vak. Al snel kwam Villa Vrolijk op mijn pad.

Ik kijk er naar uit om mijn steentje bij te dragen en de kinderen de ondersteuning aan te bieden die nodig is.

Hoi,
Ik ben Anouska en ik ben zwemvrijwilliger bij Villa Vrolijk.

Van kinds af aan heb ik al een passie voor het zwemmen. Van jongs af aan gaf ik al zwemles via de reddingsbrigade aan met kinderen met een beperking. Hierdoor kwam ik erachter dat ik het werken met kinderen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking ook erg leuk vond. Tijdens mijn opleiding tot activiteiten begeleider en de opleiding zweminstructeur kwam ik in aanraking met het AGO-zwembad. Dit is een doelgroepenbad waar ik me helemaal op mijn plaats voelde om te werken met verstandelijk en/of lichamelijk gehandicapten en het zwemmen.

Ik heb beide passies 25 jaar uitgevoerd bij het AGO-zwembad in Diemen. Inmiddels heb ik van een andere passie mijn werk gemaakt. Ik ben mijn eigen hondenuitlaatservice begonnen.

Anja kwam met de “kleine bazen” van Villa Vrolijk regelmatig bij ons in het zwembad. Omdat ik altijd zag met hoeveel plezier de kinderen en de begeleiders bij ons kwamen zwemmen is dit voor mij toch een leuke manier om hier nog steeds mee bezig te kunnen zijn.

Mijn naam is Ginger (1993, Haarlem). Wat dit werk voor mij zo bijzonder maakt zijn wel 100 dingen, wat een beetje veel is om hier te noemen. Ik denk dat waar wij samen voor staan is, dat we er altijd een feestje van proberen te maken en dan eentje die voor iedereen leuk is. Soms zijn de feestjes heel klein met een liedje en een trom en de andere keer zijn ze groots met discoballen, harde muziek en grote giechels. Samen kijken we naar wat elk kind nodig heeft en daar spelen we op in. Wij proberen creatief te zijn en nieuwe dingen in te zetten, dat wil echt niet altijd zeggen dat het lukt, maar we proberen het en zo wordt het Villa Vrolijk feestje voor iedereen leuk. Dit is waarom Villa Vrolijk zo goed bij mij past, omdat ik op geen andere manier zorg zou willen verlenen. 

Ervaring 

Voor mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik een jaar gewerkt als au pair van vijf kinderen, alle vijf meiden en drie van die meiden waren een drieling van drie jaar. Een enorm leuke en gezellige ervaring, waar ik ontzettend veel heb geleerd. Na dit jaar heb ik een half jaar door Azië gereisd en vervolgens ben ik begonnen aan de opleiding Sociaal Pedagogische hulpverlening. Tijdens mijn opleiding heb ik meerdere stages gelopen, allereerst bij de Hartekamp groep, waar ik voor het eerst kennismaakte met mensen met een meervoudige beperking. Vervolgens bij Vonk, waarbij ik mensen met een problematische schuld begeleidde. In het derde jaar liep ik stage bij de Noordwest ziekenhuis groep als medisch Pedagogisch medewerker.  

In juni 2017, in de laatste maand van mijn derde jaar SPH, ben ik Villa Vrolijk ingerold en sindsdien ben ik hier niet meer weg te slaan. Naast het werken heb ik in juni 2018 mijn opleiding afgerond en ik heb vanaf oktober de taak van zorgcoördinator bij Villa Vrolijk op mij genomen.

Ilse

Hallo! Ik ben Ilse, en sinds mei 2020 begonnen bij Villa Vrolijk. Ik heb Anja leren kennen via mijn moeder die samen met haar op de logeeropvang bij Leekerweide heeft gewerkt. Doordat mijn moeder zo enthousiast was over Anja en haar gepassioneerde kijk op haar werk, dacht ik ook eens kennis te maken met Anja en natuurlijk Villa Vrolijk. En daar ben ik dan!

Ik heb de opleiding psychomotorische therapie (2012) en aangepast sporten (2014) afgerond. Na wat jaartjes reizen en werken in het buitenland, is het nu tijd om in Nederland te verblijven. Ik combineer mijn werk bij Villa Vrolijk, met een baan als psychomotorisch therapeut in de psychogeriatrie en bij volwassenen met een licht verstandelijke beperking.

Het toffe aan Villa Vrolijk vind ik dat er veel activiteiten worden ondernomen en dat er gericht wordt op persoonlijke aandacht voor de kinderen. Ik vind het leuk om met de kinderen het actief bezig zijn en relaxen te combineren. Ik hou van de uitdaging en het op zoek gaan naar mogelijkheden. Volgens mij komt dit bij Villa Vrolijk helemaal goed!

Wij zijn Jan & Annelies, de ouders van Anja en zijn ook zeer betrokken bij Villa Vrolijk!

Annelies is iedere woensdagmiddag bij Villa Vrolijk, ze neemt de boodschappen mee en kookt samen met de kinderen altijd een lekker maaltje. Jan, ook wel Buurman genoemd doet alle klusjes en maakt alles wat kapot is.

We vinden het ook ontzettend leuk om als al ‘het werk’ gedaan is nog even met de kinderen naar buiten te gaan wandelen, fietsen of met de skelter. Een lekker boekje lezen, een liedje zingen of gewoon even lekker op schoot kletsen!

We genieten hier enorm van en kunnen zo ook ons steentje bijdragen! 

Hoi, ik ben Meike Groen. Ik werk sinds september 2016 bij Villa Vrolijk. Ik heb in maart 2016 mijn studie orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden afgerond. Al tijdens mijn studie werkte ik thuis bij gezinnen met een kind met een beperking, en dat doe ik nog steeds met veel plezier! Mijn afstudeerstage op het speciaal onderwijs maakte dat ik zeker wist dat ik met deze groep kinderen wilde blijven werken, ze hebben mijn hart gestolen. Hen wil ik helpen om het beste uit hun leven te halen! Hun stem wil ik zijn om de best mogelijke zorg en begeleiding te organiseren. 

Naast mijn volle werkweken, ben ik sinds 7 jaar als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van vakantiekampen voor kinderen met een verstandelijke beperking bij Stichting Roos. Inmiddels ben ik kampcoördinator en bestuurslid verantwoordelijk voor de coaching van de kamp coördinatoren. We organiseren jaarlijks 8 leuke vakantieweken voor de kinderen, waardoor ouders de mogelijkheid hebben om even iets totaal anders te doen dan de rest van het jaar. Voor de blije kinderen en dankbare ouders zet ik graag een stapje bij! 

Na mijn studie heb ik op verschillende plekken gewerkt, maar in september 2016 vond ik bij Villa Vrolijk wat ik zocht: een fijne werkplek waar we met een gedreven team de beste zorg en begeleiding voor de kinderen bieden. Lekker veel naar buiten, zwemmen, zingen een knuffelen en ondertussen ontwikkelingsgericht bezig zijn, daar word ik blij van. Ik haal veel voldoening uit het denken in mogelijkheden, loslaten van gewoontes of makkelijke routes om op die manier de kinderen en ouders echt te helpen! 

Naast het werken met de kinderen tijdens de logeerweekenden, ben ik sinds begin 2018 samen met Anja aan de slag gegaan om Villa Vrolijk echt op de kaart te zetten. Die uitdaging ging ik graag aan en vol enthousiasme zetten we onze schouders eronder. Onderweg kwamen we heel wat hobbels en zijpaden tegen, maar het resultaat mag er zijn: Villa Vrolijk staat er! Een resultaat waar ik trots op ben! 

 

Ik ben Patrick Sins, veertiger en woon in Zaandam met Klarianne, Gijs en onze poes Pingu. Mijn lieve stiefdochter Bo ging altijd met enorm veel plezier naar Villa Vrolijk. Helaas is ze in 2017 overleden.

Toen ik hoorde dat Villa Vrolijk vrijwilligers zocht als hulp bij hun uitstapjes voelde ik direct “dit wil ik doen!”. Kinderen een leuke dag geven, het leek me geweldig. Ook al zou het misschien confronterend voor me zijn. Ik geniet elke keer weer als ik samen met de kids mee mag met huifbedrijden of springen op de trampolines. Het doet me ontzettend goed dat ik iets voor de kinderen kan betekenen.

Naast mijn kleine bijdrage als vrijwilliger bij Villa Vrolijk werk ik als lector Vernieuwingsonderwijs bij Saxion en Thomas More Hogeschool.

Mijn naam is Rosalie (Zeist, 1987) en woon in Amsterdam-Noord.

Al een tijd heb ik het gevoel dat ik veel te geven heb in het werk met kinderen. Het afgelopen jaar (2018) waarin ik in het buitenland (Nieuw-Zeeland en Indonesië) heb gewoond, gewerkt en gereisd, bevestigde dit. De natuur in Nieuw- Zeeland-, die daar steeds meer wordt ingezet in de zorg/ werk met kinderen-, en het vrijwilligerswerk wat ik deed in Indonesië op een school/dagbesteding voor kinderen met (meervoudige) beperking- inspireerde mij enorm. Mensen die er met hart en ziel alles aan doen om de kids op een plek met o.a. dieren en (groente) tuintjes, de beste mogelijke zorg-en begeleiding te bieden, opende mijn hart. Ik vond het heerlijk om hier een bijdrage aan te kunnen leveren en het werk bracht mij dichter bij mijn eigen waarden. 

Het concept van Villa Vrolijk was daarom een schot in de roos. Hier werk ik nu sinds februari met veel plezier. Al is het werk in deze doelgroep nog vrij nieuw; door het enthousiasme van de medewerkers en de verbondenheid met de kinderen, leer ik een hoop. Met als belangrijkste factor: plezier!
De wisselwerking met de kinderen, die ik steeds beter leer kennen- en daardoor begrijpen, geeft mij steeds meer inzicht in wat nodig is voor elk uniek kind. 

Ervaring

Na mijn opleiding HBO-verpleegkunde die ik afrondde in 2014, heb ik naast mijn werk in de particuliere ouderen/- en terminale zorg,  als (sociaal/psychiatrisch) verpleegkundige gewerkt in de verslavingszorg binnen verschillende organisaties. 
Een bijzondere ervaring- en doelgroep waarbij zingeving en perspectief bieden een belangrijke rol speelt maar waar ook duidelijk werd dat vooral een holistische benadering nodig is om tot de kern van het probleem te komen. Vanwege tijdsdruk en bezuinigingen werd het steeds lastiger om juist met de mogelijkheden/talenten van de clienten te werken aan herstel. 

Villa Vrolijk heeft hier de ruimte voor. Graag wil ik o.a. mijn affiniteit met het buitenleven met de kinderen delen. Samen de natuur spelenderwijs ontdekken en het verzorgen van de aankomende moestuin!

Rosa

Mijn naam is Rosa Vernooij en ik werk sinds oktober 2020 bij Villa Vrolijk. Ik studeer geneeskunde aan de Vrije Universiteit, maar heb naast mijn studie nog een passie voor allerlei andere dingen: een rondje wielrennen, koken, de Spaanse cultuur en natuurlijk de zorg!

Toen ik 14 jaar oud was, moesten wij vanuit school een maatschappelijke stage lopen. Na een paar mailtjes sturen, kwam ik terecht bij een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. De eerste dag was even wennen, maar al gauw voelde ik me op mijn plek. Na mijn stage heb ik daar nog jaren gewerkt als vrijwilliger. Samen naar een Truckersdag (en natuurlijk naar iedereen keihard toeteren vanuit de vrachtwagen), gezellig pannenkoeken bakken of gewoon even naar de markt op zaterdag waren bijzondere ervaringen naast het “gewone” huiswerk maken of zaterdagavond de stad in met vrienden.

Na mijn middelbare school wilde ik graag nog iets anders doen voordat ik aan mijn studie begon. Ik vertrok naar Griekenland om daar een jaar te werken op een klein schooltje voor kinderen met een zware vorm van autisme. Aan tien woorden Grieks had ik genoeg, want ik leerde allerlei nieuwe vormen van communicatie en zag hoe geluk ook in de kleine dingen kon zitten.

En nu, een aantal jaar verder, ben ik heel blij dat Villa Vrolijk op mijn pad is gekomen. Er is hier ruimte voor persoonlijke aandacht en om nieuwe dingen te ontdekken, maar wel in een veilige omgeving. Samen met het enthousiasme van alle medewerkers, maakt dat ik erg veel zin heb om hier aan de slag te gaan.

Hallo allemaal, mijn naam is Saskia Hagos en ik ben geboren met zorg genen.

Als jonge puber paste ik al op kinderen en vanzelfsprekend rolde ik na mijn middelbare school de wereld van de zorg binnen.

Na verschillende werk- en leer ervaringen (o.a. in de verpleging en thuiszorg) kreeg ik een baan die me op het lijf geschreven was, namelijk bij de afdeling “sociale activiteiten” het Rode Kruis in Amsterdam waar ik zowel mijn liefde voor mensen als mijn creativiteit kwijt kon. Ik heb daar 14 jaar met heel veel plezier en enthousiasme gewerkt met het begeleiden  van vrijwilligers, creatieve cursussen geven en telkens nieuwe (creatieve) activiteiten bedenken voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. 

Doordat ik met een Ethiopiër trouwde ging mijn leven letterlijk een hele andere kant op….

we verhuisden namelijk in 1998 naar zijn geboorteland Ethiopie! Daar adopteerden we 3 kinderen en toen alles in ons snel gegroeide gezin eenmaal goed liep, begonnen mijn man en ik in 2005 met het organiseren van reizen in het prachtige en nog zo onbekende Ethiopie. Ook na onze terugkeer in Nederland in 2008 hebben we samen tot 2013 met intens plezier gewerkt in onze snel groeiende reisorganisatie. Midden in dit turbulent leven werd mijn man ziek en is helaas in augustus 2013 overleden. Mijn sterke band met zijn geliefde land en familie, maakte dat ik graag door wilde gaan met het organiseren van de reizen. Daarbij zorgde ik 2 avonden per week voor 2 dames met een verstandelijke beperking, want naast mijn liefde voor Ethiopië, was ook mijn liefde voor de zorg niet uitgedoofd! Toen ik in 2017 moest besluiten om het reisbureau te verkopen, ben ik langzamerhand mijn werk als ZZP-er in de zorg gaan uitbreiden. Ik kwam er opnieuw achter, dat individuele (activiteiten)begeleiding en persoonlijke aandacht voor mensen, mij op het lijf geschreven is….en speciaal het werken met mensen met een verstandelijke beperking. Met hen heb ik een bijzondere “klik”, dat gaat gewoon vanzelf!

Eind 2018 las ik voor het eerst over Villa Vrolijk in een advertentie in de Nationale Hulpgids. Hun concept van persoonlijke aandacht, veel aanbod van activiteiten en de liefdevolle familie sfeer die zelfs al op de website voelbaar was, sprak me gelijk al enorm aan.

Toen ik ongeveer 2 maanden geleden opnieuw een advertentie van Villa Vrolijk tegenkwam, heb ik daar gelijk op gereageerd en daar heb ik geen spijt van. Integendeel: ik voelde me direct thuis in Villa Vrolijk en alle kinderen die op de donderdagochtend in Villa Vrolijk verblijven, hebben mijn  hart gestolen! Ik zie het als een groot voorrecht om voor een van hen te mogen zorgen. Om in hun hart en wereldje binnen te mogen komen en contact met hen te krijgen op hun eigen niveau. Mijn grootste plezier is om een klein stukje te mogen bijdragen aan hun geluk en mijn grootste beloning is een blije oogopslag, een stralende (glim)lach of een enthousiaste reactie als we samen bezig zijn met een activiteit.  Ik hoop verder te mogen groeien in dit werk en door mijn steentje bij te dragen aan het welzijn van de kinderen, ook bij te dragen aan het welzijn van hun ouders, broers en zusjes.  

Mijn naam is Suzanne Zeegers, een Brabantse levensgenieter (inmiddels woonachtig in Amsterdam) die vol enthousiasme vanaf het voorjaar van 2021 het team van Villa Vrolijk komt versterken!

Altijd in beweging… dat is wat mij van jongs af aan typeert. Dansend door de kamer werd er al snel een passie geboren; een passie voor dans.

Een studie aan de dansacademie volgde en na mijn afstuderen in 2010 heb ik de kans gekregen als danseres op vele grote podia te staan in mooie producties. Daarnaast geef ik al jaren met veel plezier dansles aan kinderen en jongeren.

Om mijn eigen creativiteit de ruimte te geven richtte ik in 2015 mijn bedrijf HALTE 6 op; een productiehuis waarmee we door middel van educatietheater volgende generaties in beweging brengen. Het afgelopen jaar lag mijn focus op dans in het speciaal onderwijs en dat is de plek waar iets werd aangewakkerd…

Want juist de kwetsbaardere doelgroepen die extra aandacht nodig hebben, daar gaat mijn hart naar uit. Dit merkte ik niet alleen binnen het speciaal onderwijs, maar ook tijdens vrijwilligerswerk en optredens die ik deed voor mensen met een beperking. 

Zorg dragen zit in mijn aard en écht verbinding maken met de ander is iets waar ik dagelijks mee bezig wil zijn.

En dus ging ik verder kijken, om niet alleen vanaf het podium of als docent voor een groep, maar juist ook van dichtbij van toegevoegde waarde te kunnen zijn.

En toen stapte ik Villa Vrolijk binnen. Ik werd direct gegrepen door de warme sfeer die er hangt. Een bijzondere plek waar kinderen zich thuis mogen voelen. 

Een gesprek met Anja bevestigde mijn gevoel dat hier het verschil wordt gemaakt. Het durven omdenken, het kijken naar mogelijkheden en het werken vanuit passie en liefde, dat is wat me ontzettend aanspreekt binnen Villa Vrolijk.

Altijd in beweging… en dus zet ik ook nu weer een stap vooruit. Een stap in een nieuwe richting, een stap over de drempel van Villa Vrolijk.

Ik sta met veel liefde en energie klaar om mijn handen uit de mouwen te steken en de kleine bazen van Villa Vrolijk fantastisch mooie dagen te bezorgen. 

Samen blijven we in beweging, samen maken we het verschil!

Hallo, mijn naam is Wietske. In 2018 ben ik begonnen met invallen bij Villa Vrolijk. Inmiddels ben ik er op vaste momenten te vinden!  Ik heb oefentherapie mensendieck en bewegingswetenschappen gestudeerd, en sinds 2016 werk ik thuis bij een gezin met een kind met een meervoudige beperking.  Eén van de andere begeleiders bij dit gezin thuis is Anja, en met Anja leer je uiteraard ook Villa Vrolijk kennen! Door haar enthousiasme en oneindige stroom aan toffe ideeën ben ik met veel plezier bij Villa Vrolijk aan de gang gegaan!