Logeeropvang Villa Vrolijk: een plek om te spelen en te chillen

Bij Villa Vrolijk houden we ons zoveel mogelijk aan een vaste dagindeling. Door gebruik van bijvoorbeeld foto’s, pictogrammen en verwijzers weten de kinderen wat ze gaan doen en daar varen ze wel bij. We houden ons aan de handelingsplannen en/of begeleidingsstijl die we vanuit de ouders toegereikt krijgen. We zijn consequent en duidelijk in onze aanpak, werkt dat niet voor ieder kind het beste?

We ondernemen activiteiten met de kinderen die je doet in je vrije weekend of na school en in de vakanties. Dat kunnen activiteiten zijn zoals lekker naar buiten, zwemmen of andere ‘actie’. Maar dat kan ook gewoon ‘chillen’ zijn. Het is belangrijk om een kind te kunnen ‘lezen’ en te laten doen waar behoefte aan is. Sommige kinderen geven bij het avondeten al aan zich te verheugen op het logeren, omdat ze hier zo lekker slapen.

Het contact tussen kinderen wordt aangemoedigd en gestimuleerd, samen spelen, maar ook gewoon elkaar zien en horen, weten dat de ander er is. Er zijn vaste groepsmomenten, zoals gezamenlijk eten, samen muziek maken of met zijn allen een senso-activiteit beleven. Daarnaast heeft ieder kind zijn individuele momenten. Samen met het kind op de fiets of de skelter bijvoorbeeld het oud-papier wegbrengen. Of met de gordijnen dicht en de discobal aan, genieten van de lichtjes en het moment.
Plezier maken staat voorop!

Doordeweeks, vier weekenden per maand en tijdens schoolvakanties kunnen kinderen komen logeren of spelen bij Villa Vrolijk. Dit zijn kinderen met een (meervoudige) beperking. Leeftijd ligt momenteel tussen de 4 en 18 jaar. Ouders kiezen voor onze opvang, omdat het persoonlijk en huiselijk is. Eigenlijk is alles mogelijk, flexibiliteit staat voorop om het zowel ouders als kinderen naar de zin te maken.

De kinderen die wij bij Villa Vrolijk opvangen, wonen bij hun ouders en hebben vaak nog een broertje of zusje waardoor de zorg intens is. Een plek waar je kind kan logeren en waar je de zorg echt uit handen kan geven, dat is Villa Vrolijk! De kinderen die bij ons komen, kunnen niet zo makkelijk bij opa en oma logeren of op zaterdag bij een vriendje spelen, daarom is dit soort opvang voor ouders en kinderen zo belangrijk.

Doel: ouders ontlasten van de zware zorg en kinderen een supertijd bezorgen!

Thuisondersteuning

Villa Vrolijk biedt ook ondersteuning aan bij het gezin thuis. Ondersteuning voor of na schooltijd met verzorging en begeleiding bij het opstaan, eten en douchen. We zorgen ook voor ontspanning en plezier maken met elkaar.

Als het gezin op vakantie gaat of een andere activiteit onderneemt, dan zorgen wij voor het kind. Op die manier kan het gezin met zijn allen op pad, maar hoeft niet ‘te zorgen’.

Wij begeleiden ook bij buitenschoolse activiteiten, zoals huifbedrijden, zwemmen of naar het theater, maar we gaan ook mee naar verplichte bezoeken aan tandarts of ziekenhuis. De ouder kan dan rustig met de arts praten, want het kind is onder onze hoede.

Individuele begeleiding

Villa Vrolijk biedt individuele begeleiding aan bij kinderen op school of het kinderdagcentrum. Ontwikkelingsgerichte aandacht op het gebied van contact, communicatie en spel. We ondernemen stimulerende en activerende bezigheden waar het kind zich goed bij voelt. Daarbij hoort ook: persoonlijke verzorging en het aanbieden van ontspannende activiteiten zoals zwemmen, wandelen, snoezelen en massage.

Interesse?

Heeft u vragen of is er behoefte aan meer informatie? We horen het graag!

Villa Vrolijk

Goed Geluimd Hof 10
1103 SM Amsterdam

Gegevens

Mobiel: 06-10625 422

Email: info@v-vrolijk.nl

Facebook