Helpt u mee onze droom van een nieuwe rolstoel bus te realiseren?

Klik op deze betaallink, of scan de QR-code met de camera app van uw telefoon.

U kunt ook handmatig uw bijdrage overboeken naar ons rekeningnummer: NL87 RABO 0351 0154 93 
t.n.v. Vrienden Villa Vrolijk
o.v.v. project Bus

Komt jouw (zelf bedachte) naam in grote letters op de bus?

Onze oude bus  werd altijd liefkozend Frank genoemd, maar hoe moet de nieuwe bus nou gaan heten?  Van iedereen die een donatie geeft, stoppen wij de naam in een grote grabbelton.  Als we de bus kunnen kopen laten we een van onze kleine bazen grabbelen hoe onze nieuwe bus gaat heten! 

In plaats van jouw eigen voornaam mag je ook een andere (gekke) naam verzinnen!! Laat deze achter als reactie hieronder op deze pagina. Wij zijn heel benieuwd welke suggesties er gaan komen! 

Waarom een nieuwe Villa Vrolijk Bus?

Een eigen bus is onmisbaar in de dagelijkse bezigheden van Villa Vrolijk. Een bus met ruimte voor (meerdere) rolstoelen en kinderen voor wie reizen met het OV onmogelijk is. We halen de kinderen er thuis mee op, en brengen de kleine bazen overal waar de zijn moeten. We rijden ze naar school, dagbesteding, sport activiteiten en naar zorg-gerelateerde afspraken. 

Naast de dagelijkse  ritjes, gaat Villa Vrolijk er ook heel graag op uit met de kinderen. In onze aangepaste rolstoel bus vervoeren wij de kleine bazen naar het zwembad, aangepaste speeltuinen of een theatervoorstelling. Dit jaar zijn we zelfs met een groepje kinderen helemaal naar Disneyland Parijs gegaan. Wat was dat bijzonder zeg! Dat smaakt naar meer! 

Deze grote en kleine uitjes kunnen niet plaatsvinden zonder de speciale Villa Vrolijk bus.  De huidige Villa Vrolijk bus werd vijf jaar geleden tweedehands aangeschaft door middel van een intensieve crowdfunding-actie. Helaas is deze bus nu toe aan vervanging, want we zijn met de hakken over de sloot door de laatste APK gekomen en het houdt niet over. 

We durfden ons avontuur naar Parijs zelfs niet aan met deze bus, daar hebben we een bus voor gehuurd. Het idee dat je met deze kinderen en hun begeleiders met panne langs de weg zou komen te staan schrikt iedereen af. De kleine bazen lijken wat dat betreft veel op grote bazen: ze hebben weinig geduld 😉 

Fun in bus

Hulp gevraagd aan fondsen 

De aanschaf van onze nieuwe rolstoel bus is het allereerste project dat we financieren via onze Stichting Vrienden van (zorginstelling) Villa Vrolijk. We hebben verschillende fondsen aangeschreven voor hulp met de aanschaf van onze rolstoel bus. 

De eerste toezegging hebben we al binnen: namelijk een bijdrage van 7500€ van het ANWB Fonds. Hoe geweldig is dat! 

We wachten met spanning af op de uitslag van de andere fonds aanvragen, en zullen dat zodra we dat weten hier vermelden.

Kan uw bedrijf helpen?

Laat als bedrijf uw maatschappelijke betrokkenheid zien en help de stichting Vrienden van Villa Vrolijk haar doelen te realiseren. Als u wilt meehelpen aan de financiering van onze nieuwe bus, dan kunnen we indien gewenst uw bedrijfslogo meenemen in de bestickering op de bus.

We zoeken graag samen naar de optimale samenwerkingsvorm, want sponsoring kan op allerlei manieren.  We horen graag van u.


Stichting Vrienden van Villa Vrolijk

heeft als doel om de ondersteuning, begeleiding en zorg aan kinderen en jongeren met een (zeer ernstige) meervoudige beperking te faciliteren.

Logo Stichting Vrienden van Villa Vrolijk