Villa Vrolijk bestaat uit oprichtster Anja Kramer en een aantal medewerkers. Anja werkt samen met collega’s die net als zij een passie hebben voor zorg, de kinderen zichzelf laten zijn en ze een heerlijke tijd willen bezorgen. We zijn er voor de kinderen en de ouders.

Villa Vrolijk is een begrip in de buurt (Amsterdam Noord) en wordt een warm hart toegedragen door omwonenden. Een plek waar iedereen blij van wordt! 

 

Mijn naam is Anja Kramer (1984, Twisk). Mijn hele werkzame leven heb ik al een passie voor zorg. Op zo’n manier zorg bieden aan kinderen met een (ernstig) meervoudige beperking, zodat ze zichzelf kunnen zijn, plezier kunnen beleven en zichzelf kunnen ontwikkelen. Dat ik door die zorg te bieden ook de ouders kan ondersteunen en ontlasten, is voor mij een heel belangrijk doel. 

Ervaring 
Tijdens mijn mbo-opleiding in Sociaal Pedagogisch Werk maakte ik voor het eerst kennis met kinderen en jongeren met een beperking en dat vond ik meteen fantastisch. Ik heb dan ook bij verschillende zorginstellingen gewerkt als flex-medewerker om bij alle disciplines een kijkje te nemen: de dagbesteding, het wonen en het logeren. Dat laatste zocht ik: de doelgroep in de vrijetijdssector. Ook heb ik ‘pgb-werk’ gedaan. Na schooltijd, in de weekenden en vakanties. Het voelde goed om hiermee de ouders echt te kunnen helpen door hen te ontlasten van de zorg, dat het hebben van een kind met een beperking met zich meebrengt. 

Indonesië 
Ik ben twee maal voor lange tijd in Indonesië geweest om vrijwilligerswerk te doen. Kinderen en jongeren met een beperking worden daar anders gezien en behandeld. Sommigen komen hun erf niet af; er is veel schaamte en onwetendheid. We hebben daar voorlichting gegeven aan ouders en leerkrachten, zodat zij zelf die kennis kunnen inzetten. We zijn een groep gestart, waarbij in eerste instantie het sociale aspect voorop stond. De jongeren hadden opeens vrienden en een dagbesteding, fantastisch om hier een bijdrage aan te hebben mogen leveren.

Ontstaan Villa Vrolijk 
Eenmaal terug in Nederland heb ik bij een zorginstelling gewerkt, maar dit bleek niet bij mij te passen. De individuele begeleiding, de persoonlijke verzorging en aandacht die ik zowel in Indonesië als tijdens mijn ‘pgb-werk’ heb ervaren, kon ik bij een instelling niet geven. Grote groepen, werkdruk en bezuinigingen. Ik kon daar in mijn eentje niet het verschil maken. Dat moest anders!!! 

Begin 2014 ben ik dan ook voor mijzelf begonnen. Naast thuisondersteuning bij een aantal gezinnen, startte ik ook met opvang in mijn eigen bovenwoning in Amsterdam Nieuw-West. Wat begon met één kindje werden er al snel drie,mijn droom om uit te bereiden met een logeermogelijkheid kreeg ook steeds meer vorm. 

Om dat voor elkaar te krijgen ben ik begin 2015 verhuisd naar Amsterdam Noord en opende ik: Villa Vrolijk! Een plek in een rustige buurt, met een grote tuin en veel wandel- en buitenspeelmogelijkheden. Er is een zwembad in de buurt waar we zo vaak mogelijk met de kinderen naartoe gaan en ook in eigen huis en tuin kunnen we ons goed vermaken met een schommel, ballenbak en allerhande speelmateriaal. 

Ik werk samen met collega’s die net als ik een passie hebben voor zorg, de kinderen zichzelf laten zijn en ze een heerlijke tijd willen bezorgen. Villa Vrolijk is een begrip in de buurt en wordt een warm hart toegedragen door omwonenden. Een plek waar iedereen blij van wordt! 

Mijn naam is Ginger (1993, Haarlem). Wat dit werk voor mij zo bijzonder maakt zijn wel 100 dingen, wat een beetje veel is om hier te noemen. Ik denk dat waar wij samen voor staan is, dat we er altijd een feestje van proberen te maken en dan eentje die voor iedereen leuk is. Soms zijn de feestjes heel klein met een liedje en een trom en de andere keer zijn ze groots met discoballen, harde muziek en grote giechels. Samen kijken we naar wat elk kind nodig heeft en daar spelen we op in. Wij proberen creatief te zijn en nieuwe dingen in te zetten, dat wil echt niet altijd zeggen dat het lukt, maar we proberen het en zo wordt het Villa Vrolijk feestje voor iedereen leuk. Dit is waarom Villa Vrolijk zo goed bij mij past, omdat ik op geen andere manier zorg zou willen verlenen. 

Ervaring 

Voor mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik een jaar gewerkt als au pair van vijf kinderen, alle vijf meiden en drie van die meiden waren een drieling van drie jaar. Een enorm leuke en gezellige ervaring, waar ik ontzettend veel heb geleerd. Na dit jaar heb ik een half jaar door Azië gereisd en vervolgens ben ik begonnen aan de opleiding Sociaal Pedagogische hulpverlening. Tijdens mijn opleiding heb ik meerdere stages gelopen, allereerst bij de Hartekamp groep, waar ik voor het eerst kennismaakte met mensen met een meervoudige beperking. Vervolgens bij Vonk, waarbij ik mensen met een problematische schuld begeleidde. In het derde jaar liep ik stage bij de Noordwest ziekenhuis groep als medisch Pedagogisch medewerker.  

In juni 2017, in de laatste maand van mijn derde jaar SPH, ben ik Villa Vrolijk ingerold en sindsdien ben ik hier niet meer weg te slaan. Naast het werken heb ik in juni 2018 mijn opleiding afgerond en ik heb vanaf oktober de taak van zorgcoördinator bij Villa Vrolijk op mij genomen.

Wij zijn Jan & Annelies, de ouders van Anja en zijn ook zeer betrokken bij Villa Vrolijk!

Annelies is iedere woensdagmiddag bij Villa Vrolijk, ze neemt de boodschappen mee en kookt samen met de kinderen altijd een lekker maaltje. Jan, ook wel Buurman genoemd doet alle klusjes en maakt alles wat kapot is.

We vinden het ook ontzettend leuk om als al ‘het werk’ gedaan is nog even met de kinderen naar buiten te gaan wandelen, fietsen of met de skelter. Een lekker boekje lezen, een liedje zingen of gewoon even lekker op schoot kletsen!

We genieten hier enorm van en kunnen zo ook ons steentje bijdragen! 

Mijn naam is Karianne Harren-Wever, samen met mijn man Martijn en onze twee katten Valentina en Moos wonen wij in Sint-Pancras.  
 
Sinds jongs af aan wist ik al dat ik graag wilde werken met kinderen. Vele jaren ben ik werkzaam in het basisonderwijs in alle groepen en verschillende vormen van onderwijs. In 2017 heb ik mijn opleiding tot gezinscoach afgerond en werk hiermee in mijn eigen praktijk. Hiernaast was ik nog op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging, waarbij Villa Vrolijk op mijn pad kwam. Ik vind het erg fijn om in een huiselijke omgeving de kinderen te mogen begeleiden, individueel en kleine groepjes.  
 
In mijn vrije tijd ben ik erg sportief en doe ik onder andere aan drakenbootvaren, yoga, fitness en fiets ik graag. Ook houd ik erg veel van koken, bakken en lezen. Ik vind het heel fijn om de wereld te ontdekken zowel in Nederland als in het buitenland ben ik graag op reis. 

Hoi, ik ben Meike Groen. Ik werk sinds september 2016 bij Villa Vrolijk. Ik heb in maart 2016 mijn studie orthopedagogiek aan de Universiteit van Leiden afgerond. Al tijdens mijn studie werkte ik thuis bij gezinnen met een kind met een beperking, en dat doe ik nog steeds met veel plezier! Mijn afstudeerstage op het speciaal onderwijs maakte dat ik zeker wist dat ik met deze groep kinderen wilde blijven werken, ze hebben mijn hart gestolen. Hen wil ik helpen om het beste uit hun leven te halen! Hun stem wil ik zijn om de best mogelijke zorg en begeleiding te organiseren. 

Naast mijn volle werkweken, ben ik sinds 7 jaar als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van vakantiekampen voor kinderen met een verstandelijke beperking bij Stichting Roos. Inmiddels ben ik kampcoördinator en bestuurslid verantwoordelijk voor de coaching van de kamp coördinatoren. We organiseren jaarlijks 8 leuke vakantieweken voor de kinderen, waardoor ouders de mogelijkheid hebben om even iets totaal anders te doen dan de rest van het jaar. Voor de blije kinderen en dankbare ouders zet ik graag een stapje bij! 

Na mijn studie heb ik op verschillende plekken gewerkt, maar in september 2016 vond ik bij Villa Vrolijk wat ik zocht: een fijne werkplek waar we met een gedreven team de beste zorg en begeleiding voor de kinderen bieden. Lekker veel naar buiten, zwemmen, zingen een knuffelen en ondertussen ontwikkelingsgericht bezig zijn, daar word ik blij van. Ik haal veel voldoening uit het denken in mogelijkheden, loslaten van gewoontes of makkelijke routes om op die manier de kinderen en ouders echt te helpen! 

Naast het werken met de kinderen tijdens de logeerweekenden, ben ik sinds begin 2018 samen met Anja aan de slag gegaan om Villa Vrolijk echt op de kaart te zetten. Die uitdaging ging ik graag aan en vol enthousiasme zetten we onze schouders eronder. Onderweg kwamen we heel wat hobbels en zijpaden tegen, maar het resultaat mag er zijn: Villa Vrolijk staat er! Een resultaat waar ik trots op ben! 

 

Mijn naam is Monica Bleeker (1994) en ik kom uit Heerhugowaard.

Al heel jong wist ik dat ik mensen met een beperking wilde begeleiden, ondersteunen, versterken en helpen bij de ontwikkeling op welke wijze dan ook. Daarom heb ik na de middelbare school gekozen om de mbo opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg te doen. Tijdens mijn stages en invalwerkzaamheden kwam ik erachter dat ik het werken in de zorg erg interessant en leuk vond.

Nadat ik mijn mbo had afgerond, wilde ik mijn kennis en ervaringen vergroten en heb ik de hbo opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool van Amsterdam gedaan. Tijdens de opleiding ben ik met verschillende doelgroepen in contact geweest, van jong tot oud en van licht tot ernstig meervoudig beperkt. Ook heb ik bij verschillende zorginstellingen ervaring kunnen opdoen binnen de dagbesteding, wonen, werkbegeleiding en op een orthopedagogisch dagcentrum (ODC).

Na mijn SPH opleiding heb ik door Zuid-Afrika gereisd en sinds april 2019 versterk ik het Villa Vrolijk team, want na alle ervaringen is mij duidelijk geworden dat het werken met kinderen het beste bij mij past. Ik ben altijd in voor een grapje en een knuffel en probeer te helpen bij de ontwikkeling van de kinderen. Ik vind het erg belangrijk dat de kinderen het naar hun zin hebben, leuke dingen doen en dat zij in het middelpunt staan.

Ik wil graag een positieve bijdrage leveren aan het Villa Vrolijk team.

Mijn naam is Rosalie (Zeist, 1987) en woon in Amsterdam-Noord.

Al een tijd heb ik het gevoel dat ik veel te geven heb in het werk met kinderen. Het afgelopen jaar (2018) waarin ik in het buitenland (Nieuw-Zeeland en Indonesië) heb gewoond, gewerkt en gereisd, bevestigde dit. De natuur in Nieuw- Zeeland-, die daar steeds meer wordt ingezet in de zorg/ werk met kinderen-, en het vrijwilligerswerk wat ik deed in Indonesië op een school/dagbesteding voor kinderen met (meervoudige) beperking- inspireerde mij enorm. Mensen die er met hart en ziel alles aan doen om de kids op een plek met o.a. dieren en (groente) tuintjes, de beste mogelijke zorg-en begeleiding te bieden, opende mijn hart. Ik vond het heerlijk om hier een bijdrage aan te kunnen leveren en het werk bracht mij dichter bij mijn eigen waarden. 

Het concept van Villa Vrolijk was daarom een schot in de roos. Hier werk ik nu sinds februari met veel plezier. Al is het werk in deze doelgroep nog vrij nieuw; door het enthousiasme van de medewerkers en de verbondenheid met de kinderen, leer ik een hoop. Met als belangrijkste factor: plezier!
De wisselwerking met de kinderen, die ik steeds beter leer kennen- en daardoor begrijpen, geeft mij steeds meer inzicht in wat nodig is voor elk uniek kind. 

Ervaring

Na mijn opleiding HBO-verpleegkunde die ik afrondde in 2014, heb ik naast mijn werk in de particuliere ouderen/- en terminale zorg,  als (sociaal/psychiatrisch) verpleegkundige gewerkt in de verslavingszorg binnen verschillende organisaties. 
Een bijzondere ervaring- en doelgroep waarbij zingeving en perspectief bieden een belangrijke rol speelt maar waar ook duidelijk werd dat vooral een holistische benadering nodig is om tot de kern van het probleem te komen. Vanwege tijdsdruk en bezuinigingen werd het steeds lastiger om juist met de mogelijkheden/talenten van de clienten te werken aan herstel. 

Villa Vrolijk heeft hier de ruimte voor. Graag wil ik o.a. mijn affiniteit met het buitenleven met de kinderen delen. Samen de natuur spelenderwijs ontdekken en het verzorgen van de aankomende moestuin!